Director web romanesc cu inscriere gratuita  - Article Details
Linkuri Featured
Statistici
  • Total Linkuri: 10013
  • Aprobate azi: 1
  • Total Categorii: 33
  • Total SubCat.: 247

Director Românesc


Fumatul electronic

Fumatul electronic

Dată adăugare: June 06, 2012 07:37:27 AM
Author: Sorin
Categorie: Afaceri si Economie: Magazine
Vom incerca sa punctam in cele ce urmeaza cateva caracteristici ale fumatului elecronic in termeni accesibili tuturor incepatorilor.

In primul rand trebuie stiut ca fumatul electronic se bazeaza pe un principiu de functionare complet diferit fata de cel obisnuit. Acesta consta in vaporizarea unui lichid care contine nicotina in diferite cantitati (sau deloc) la momentul trecerii acestui peste o rezistenta electrica. Practic "fumul" eliminat de o tigara electronica are la baza aburi, generati de doua tipuri de substante chimice folosite in industria alimentara si acceptate pentru consum. Tutunul ars dintr-o tigara normala contine substante care ameninta sanatatea organismului uman. Dintre acestea amintim monoxidul de carbon si gudronul, resonsabile pentru o serie de afectiuni grave ale inimii si plamanilor. In general, fumul de tigara contine peste 4000 de substante chimice si poate genera complicatii si boli precum cancerul de plamani, atacul de cord, atacul cerebral, disfunctii erectile, malformatii ale fatului in cazul femeilor insarcinate. Aburul produs de tigara electronica contine in principal nicotina si substante complementare nedemonstrate pana in prezent ca fiind daunatoare.

Nu exista insa nici studii efectuate pe om care sa sustina faptul ca tigarile electronice nu dauneaza sanatatii, adica sunt 100% sigure. Desigur, unii producatori au asemenea studii in defasurare, insa concluziile nu sunt inca finalizate. Unele abordari sustin ca folosirea tigarilor electronice poate limita sau elimina definitiv fumatul clasic. Alte pareri sustin ca promovarea fumatului electronic incurajeaza acest obicei in randul tinerilor. Ce trebuie retinut este ca tigara electronica este o alternativa la fumatul clasic si nicidecum o forma de a atrage noi oameni catre acest obicei; este o mana de ajutor pentru cei care doresc sa limiteze efectele nocive ale consumului de tutun.

Exista doua fatete ale dependentei de fumat: dependenta fizica si cea psihica. Dependenta fizica este datorata nicotinei si este relativ usor de rezolvat. Dependenta psihica este cea care este responsabila de cele mai multe reveniri asupra unei decizii de renuntare la fumat. Tigara electronica reuseste sa rezolve ambele tipuri de dependenta cu efecte secundare minime. Exista o oferta extrem de generoasa in ceea ce priveste tipurile si modelele de tigari electronice comercializate. Datorita popularitaii de care se bucura la nivel mondial s-a dezvoltat o intreaga infrastrustura de productie, cu preponderenta in Asia. De multe ori din cauza incompletei reglementari a productiei si a vacuumului legislativ in domeniu apar produse contrafacute sau slabe calitativ care fie au pus in pericol starea de sanatate a consumatorilor, fie au facut ca perceptia asupra eficientei acestui produs sa fie afectata.

La ora actuala se comercializeaza diverse modele si subtipuri de tigara electronica: de la tigarile slim, asemanatoare ca aspect cu cele reale, pana la tigari cu forme similare unui stilou, dar cu autonomii de functionare superioare (tigara electronica ego , ego c, ego t).

In concluzie fumatul electronic este per total mult mai putin periculos decat cel clasic desi nu putem afirma ca prezinta o siguranta absoluta. Ramane un obicei interzis persoanelor de varsta minora si este gandit ca o alternativa la fumat sau chiar o solutie pentru renuntarea definitiva la acesta. Va uram suces in lupta dvs cu fumatul!

tigara electronica Ego
Ratings
You must be logged in to leave a rating.
Average rating: (0 votes)
Comments

No Comments Yet.


You must be logged in to leave a Comment.
Articole:
Brother innov - o masina
Masina de cusut Brother innov - is 750e si functiile acesteia.
La ce ne pot ajuta
Despre uleiurile esentiale si modul in care acestea ne ajuta.
Sistemele puternice au
O placa video este un accelerator grafic, un chip sau un modul care genereaza si prelucreaza imaginile pentru a fi afisate mai rapid si mai bine pe monitor.
Cum alegi cele mai bune
Camerele de supraveghere ip, cum alegem cea mai buna camera de supraveghere ip.
Publicitate