Director web romanesc cu inscriere gratuita  - Article Details
Linkuri Featured
Statistici
  • Total Linkuri: 10013
  • Aprobate azi: 7
  • Total Categorii: 33
  • Total SubCat.: 247

Director Românesc


Masina de spalat vase, investitie inutila sau necesitate?

Masina de spalat vase, investitie inutila sau necesitate?

Dată adăugare: June 03, 2012 09:59:56 PM
Author: cipiot
Categorie: Magazine Online: Electronice
Datorita vietii cotidiene tot mai dinamice si nevoii de a economisi timp, multi romani au inceput sa apeleze cat mai des la masinile automate de spalat vase, in vreme ce in Occident acet lucru este deja o obijnuinta. Este aceasta o investitie buna sau este mai degraba un moft, bani cheltuiti nejustificat?

Din punct de vedere al consumului de energie, conform unui studiu facut in Germania la Universitatea din Boon, masinile automate de spalat vase consuma de sase ori mai putin apa decat spalarea manuala si mai putin detergent. Acelasi studiu a demonstrat ca vasele sunt spalate mai bine folosind masina de spalat automata. Studiul de bazeaza pe faptul ca in Europa spalatului manual pentru 12 vase consuma in medie 103 litri de apa si 2.5 kWH kilowati iar spalatul automat consuma in medie 15 litri de apa si 1,04 kilowati de energie. Deci, chiar daca am folosii jumatate din apa pentru spalarea manuala, spalatul de vase automat tot este mai economic. Asta fara sa mai luam in calcul timpul si energia umana depusa pentru spalarea vaselor care este considerabil mult mai mare.

La toate acestea trebuie luate in clacul si pretul platit pe o astfel de masina si condumabilele, detergenti si sare de dedurizare. De altfel, pretul unei masini de spalat vase nu este deloc de neglijat, acestea pornind de la 1.000 ron si urcand pentru cele de lux la 10.000 ron. Cea mai recomandata masina de spalat din punct de vedere calitativ este Bosh, care porneste de la pretul de 1.200 ron. Aceasta marca de masina de spalat vase este recomandata doarece din punct de vedere statistic cumparatorii acestor masini au raportat un numar mult mai mic de defectiuni.

Bineinteles, in functie de pretul platit pe o masina de spalat vase, functiile si facilitatile oferite de acesteia difera. Astfel, in functie de model reglajele sertarelor unde se aranajaza vaselor pot permite vase de diferite dimensiuni, tacamuri, pahare. In timp ce la unele modele se pot spala fara probleme oale, tigai, halbe de bere, sau platouri, la altele nu se poate. Sunt modele care pe langa spalare au si agent de lustruire sau parfumare. Si modul de uscare al vaselor difera: la unele masini se foloseste un simplu ventilator iar altele folosesc diverse sisteme ca "uscare cu vapori de apa suprasaturati". Masinile mai sofisticate sunt dotate cu un senzor care masoara salinitatea apei, softul reusind sa-si dea seama cand vasele sunt curate si oprind procesul de spalare pentru economie de curent. Tot pentru economie, dar de aceasta data a apei, unele modele au un senzor care masoara dupa filtrare cat de murdara este apa din circuit, in functie de asta refolosind-o la spalare. Unele masini au chiar un senzor care opreste sistemul de spalare in caz de defectiune. Ca la masinile de spalat rufe, materialul din care este facuta cuva cunoaste diferite variatii, de la inox pana la plastic. Sunt diferente si la cantitatile de detergent folosite: la unele masini se pot folosi un fel de pastile sau detergent lighid in doze mai mici, iar la altele detergentul clasic. Calitatea spalatului de asemenea poate diferi: unele masini au mai multe brate de stropire iar altele au unul sau mai multe randuri de jeturi.

Desii avantajele folosirii masinii de spalat automate sunt mult mai puternice decat cele pentru spalarea manula, cele mai multe persoane folosesc spalatul vaselor manual, fie pentru ca nu au incredere in calitatea spalarii unei astfel de masini, fie pentru ca nu isi permit una, sau pentru ca pur si simplu pentru unii spalatul vaselor este un lucru normal, relaxant.

Astfel, achizitionarea unei astfel de masini automate depind de necesitatile fiecaruia. Masina de spalat vase scurteaza in mod eficient timpul petrecut in bucatarie. Tehnologia, avansand permanent, imbunatateste constant calitatea si facilitatile electrocasnicelor, avand scopul ca acestea sa ne inlezneasca viata. Este important insa ca inainte sa cumparam aceste electrocasnice sa ne informam. Pe internet se pot gasi o multime de informatii si recomandari privind electrocasnicele moderne, ca de exemplu aici: www.imatei.com/category/electrocasnice/.
Ratings
You must be logged in to leave a rating.
Average rating: (0 votes)
Comments

No Comments Yet.


You must be logged in to leave a Comment.
Articole:
Brother innov - o masina
Masina de cusut Brother innov - is 750e si functiile acesteia.
La ce ne pot ajuta
Despre uleiurile esentiale si modul in care acestea ne ajuta.
Sistemele puternice au
O placa video este un accelerator grafic, un chip sau un modul care genereaza si prelucreaza imaginile pentru a fi afisate mai rapid si mai bine pe monitor.
Cum alegi cele mai bune
Camerele de supraveghere ip, cum alegem cea mai buna camera de supraveghere ip.
Publicitate