Director web romanesc cu inscriere gratuita  - Article Details
Linkuri Featured
Statistici
  • Total Linkuri: 10013
  • Aprobate azi: 0
  • Total Categorii: 33
  • Total SubCat.: 247

Director Românesc


Sistemele puternice au nevoie de placi video dedicate, optimizate...

Sistemele puternice au nevoie de placi video dedicate, optimizate pentru grafica

Dată adăugare: May 15, 2015 02:50:07 PM
Author: Anna
Categorie: Calculatoare: Hardware
Un calculator puternic depinde in prima faza de placa de baza si de placa video. Daca grafica nu este redata cu fidelitate si timpii de raspuns sunt foarte prosti atunci sistemul nu are cum sa faca performante mari.

Procesorul este creierul calcultoarelor moderne, el permitand utilizatorului sa realizeze cele mai complexe sarcini si sa obtina rezultatele dorite foarte repede, cu un minim efort. Fara procesor nu poate exista niciuna dintre celelalte componente ale PC-urilro. O placa video este un accelerator grafic, un chip sau un modul care genereaza si prelucreaza imaginile pentru a fi afisate mai rapid si mai bine pe monitor. Cu o placa video poti chiar captura anumite cadre dintr-un video, poti coda si decoda video, poti sa o folosesti pe post de tuner tv, tv aut, sau pot sa cuplezi monitoare multiple. Din punctul de vedere al structurii, sunt doua tipuri de placi video, cipuri grafice integrate si module dedicate. Cipurile grafice integrate se gasesc in constructia laptopurilor, placile de baza avand deja cip-uri grafice integrate care va pot satisface si cele mai sofisticate sarcini pe care trebuie sa le executati pe PC.

Modulele video dedicate au memorie optimizata pentru prelucrarea video, acestea avand arhitecturi proprii tocmai pentru a se obtine performante mai bune. Aceste module video sunt special gandite pentru laptopuri si PC-uri pe care vor rula jocuri puternice, cu o grafica ce solicita procesorul. Un alt termen des intalnit si legat de placa videoplaca video se refera la placile video dedicate, bune pentru editare grafica sau modelare 3D. Cunoscand aceste aspecte nu va ramane decat sa urmariti compatibilitatea cu sistemul, adica placile se se potriveasca in sloturile special create in calculator.

Integrarea cipurilor grafice nu face altceva decat sa reduca costurile si sa permita producatorilor sa obtina niste sisteme cu performante de invidiat cu minime investitii.
Ratings
You must be logged in to leave a rating.
Average rating: (0 votes)
Comments

No Comments Yet.


You must be logged in to leave a Comment.
Articole:
Brother innov - o masina
Masina de cusut Brother innov - is 750e si functiile acesteia.
La ce ne pot ajuta
Despre uleiurile esentiale si modul in care acestea ne ajuta.
Sistemele puternice au
O placa video este un accelerator grafic, un chip sau un modul care genereaza si prelucreaza imaginile pentru a fi afisate mai rapid si mai bine pe monitor.
Cum alegi cele mai bune
Camerele de supraveghere ip, cum alegem cea mai buna camera de supraveghere ip.
Publicitate