Director web romanesc cu inscriere gratuita - Article Details
Linkuri Featured
Statistici
 • Total Linkuri: 10013
 • Aprobate azi: 1
 • Total Categorii: 33
 • Total SubCat.: 247

Director Românesc


Strazile din Oradea cu retea de transport in comun la standarde...

Strazile din Oradea cu retea de transport in comun la standarde occidentale

Dată adăugare: July 20, 2012 04:16:47 PM
Author: cipiot
Categorie: Afaceri si Economie: Magazine

Situat in imediata apropiere a granitei cu Ungaria, Oradea, resedinta judetului Bihor si cel mai mare oras din regiunea istorica Crisana, se ridica la standardele unui oras european prin aspect si modernitate. Impletind istoria cu modernismul, poti gasi strazi Oradea in care istoria pare sa fi ramas blocata in timp, si putem aminti arhitectura centrului urbei reprezentata de diferite stiluri: baroc, clasic, eclectic si secesiunea vieneza. Tot in Oradea putem gasi insa si modernismul, exprimat in arhitectura noilor blocuri din cartierele de locuinte, dar si in reteaua de transport de model occidental a orasului.

Orasul dispune de o retea de transpot moderna, dotata cu 18 linii de autobuze si 6 linii de tramvai. Facand o plimbare pe strazi, Oradea te va uimi prin aspectul statiilor de asteptare al autobuzelor si tramvaielor. Cu un design modern, acestea iti ofera in asteptarea mijlocului de transport dorit informatii specifice transportului afisate in panourile informative din statii.

Panourile electronice realizate prin prin parteneriat public privat, contin informatii foarte utile publicului calator si putem enumera:

 • denumirea statiei
 • temperatura, ora si data
 • denumirea liniilor de transort in comun care deservesc acea statie
 • sensul de deplasare al autobuzelor
 • timpul estimat pana la sosirea urmatorului autobuz

Datele de pe aceste panouri sunt actualizate o data la 6 secunde, iar pentru situatiile in care cursele nu se mai efectueaza din anumite motive pe panou se va afisa mesajul "**, **".Oradenilor le-au fost aduse la cunostinta toate aceste amanunte in presa locala si, de asemenea, pot fi gasite si pe site-ul primariei orasului, care contine foarte multe informatii utile cetatenilor.

Actual, putem gasi acest gen de panouri infromative in 15 statii de autobuze si 25 statii tramvaie, proiectul fiind in derulare pentru o perioada de 6 ani. Autobuzele pe care le detine parcul auto al O.T.L sunt foarte moderne cu un design demn de secolul XXI, cum sunt de altfel si tramvaiele pe care le poti vedea pe strazi in Oradea.

Grija edililor pentru calatorii orasului poate fi evidentiata si prin implementarea sistemului de monitorizare a traficului, care permite:
 • programarea curselor de tramvaie si autobuze
 • urmarirea lor pe traseu
 • vizualizarea pozitiei lor fata de statiile de oprire
 • trimiterea de mesaje conducatorilor de mijloace de transport pentru corectii de/pe traseu
 • urmarirea tuturor mijloacelor de transport monitorizate pe harta digitala o municipiului.

Putem concluziona ca pentru un calator in tranzit prin Oradea, ca si pentru localnici, va fi cu atat mai simplu sa poata ajunge la destinatiile dorite, avand la indemana toate aceste informatii utile.

Ratings
You must be logged in to leave a rating.
Average rating: (0 votes)
Comments

No Comments Yet.


You must be logged in to leave a Comment.
Articole:
Brother innov - o masina
Masina de cusut Brother innov - is 750e si functiile acesteia.
La ce ne pot ajuta
Despre uleiurile esentiale si modul in care acestea ne ajuta.
Sistemele puternice au
O placa video este un accelerator grafic, un chip sau un modul care genereaza si prelucreaza imaginile pentru a fi afisate mai rapid si mai bine pe monitor.
Cum alegi cele mai bune
Camerele de supraveghere ip, cum alegem cea mai buna camera de supraveghere ip.
Publicitate